Med en eierskifteforsikring er du dekket i fem år etter at en kjøper har overtatt boligen din. Det er ikke uvanlig at en kjøper klager på boligen de har kjøpt i etterkant,  forteller Rune Eriksen i Norwegian Broker.

− Én av seks boligkjøpere klager på boligen de har kjøpt i etterkant, og ofte dreier det som om betydelige beløp. Det kan bli veldig dyrt for deg dersom du ikke er forsikret.
Du kan oppleve at kjøperen din forutsetter at du har tegnet en eierskifteforsikring før de legger inn bud.

− Bakgrunnen for dette er at et betydelig antall boligselgere ikke har evne til å betale tilbake et prisavslag eller en erstatning til kjøper. For mange vil dette bety økonomisk ruin.

Like viktig for nyere bolig

Man kan kanskje tro at det kun er nødvendig å forsikre seg hvis man har en gammel bolig, men dette stemmer ikke, fortsetter Eriksen.

− Det reklameres på alle typer boliger, så en forsikring er like nødvendig, enten du har en nyere eller eldre bolig. Det kan finnes en rekke skjulte feil og mangler som er umulig å se. Ved salg av leiligheter kan du også være ansvarlig for feil ved felles­arealer, og opplysninger fra forretningsfører og  styret.

Hvis det skulle komme klager så vil du med en eierskifteforsikring ha en egen jurist som representerer deg. En forsikring dekker ditt ansvar som selger etter avhendingsloven.