1. Hold orden på økonomien
  Fra gründerens side er regnskapet viktig for å holde orden på økonomien. Det gjelder å unngå å tape penger og å bli belastet med unødvendige kostnader. I verste fall må du legge ned virksomheten og kanskje gå fra gård og grunn.
   
 2. Ha kontroll på driften
  Det gjelder å ha kontroll på driften. Da må du vite hva man tjener penger på og hva du taper penger på. Regnskapsanalyse gjør det mulig å tjene mer penger.
   
 3. Rutiner for pengestrømmen
  Du må ha rutiner for det du kjøper og selger på kreditt. Det er viktig å ha rutiner for betalingsoppfølging slik at du er sikker på at pengene virkelig kommer inn på konto etter et salg. Varer og tjenester bør også betales til riktig tid - det kan bli vanskelig å skaffe varer fra leverandører som ikke får oppgjør.
   
 4. Skaper tillit
  Regnskapet skaper tillit overfor banker, leverandører, samarbeidspartnere og investorer. Den dagen du trenger kassekreditt eller lån, vil banken be om å se regnskapet ditt.
   
 5. Legger grunnlaget for utbetalinger
  Regnskapet er grunnlaget for betaling av riktig skatt, merverdiavgift og arbeidsgiveravgift. Man kan også tape fradrag for inngående merverdiavgift hvis man ikke har orden på bilag som er dokumentasjon for regnskapet.
   
 6. Få et godt omdømme
  Det å ha regnskapet i orden er også med å gi bedriften din et godt omdømme og renommé.
   
 7. Søk råd og hjelp
  Det er regnskapsplikt i Norge, men det betyr ikke at du behøver ikke å føre regnskapet selv. Søk råd og hjelp fra noen som kan dette og bruk din egen tid på å tjene penger og utvikle bedriften på en god og seriøs måte.