- Her snakker vi om tre produkter som det er lite interesse for i utgangspunktet og hvor det kan være litt komplisert å skaffe oversikt over hva du trenger. Derfor har vi slått sammen tre ganske tunge prosesser til én, slik at alt dette enkelt kan ordnes på ett sted.

For vi må jo bare innse at folk ikke våkner om morgenen og gleder seg til å titte på forsikringer og sette seg inn pensjonsordninger, sier internettansvarlig i If, Tore Steingrimsen.

Ny design og mer informasjon

Enkeloppstart.no ble først lansert for rundt fire år siden og har vært et populært tilbud som mange gründere har benyttet seg av. Etter relanseringen i fjor fremstår nettsiden nå i ny drakt.

- Vi har revitalisert nettsiden enkeloppstart.no fordi designet begynte å bli litt gammeldags og den gamle nettsiden ikke var så godt tilpasset til mobil og nettbrett som vi ønsket. Fordi nettsiden er godt besøkt hadde vi lyst til å videreføre nettsiden, men samtidig gjøre tilbudene på siden enda bedre både for gründere som har startet opp bedrift, men også til de som går med en forretningside i magen, forteller Steingrimsen.

Den største nyheten på siden er Gründerskolen, hvor de som skal starte bedrift kan få en rekke tips som gjør etableringen enklere og mer oversiktlig. Siden har også en del videoklipp, for eksempel om hvilke steg du må igjennom for å starte et aksjeselskap. Dette gjør at enkeloppstart.no har fått mye mer innhold og er et sted hvor gründere finner mye god informasjon som hjelper dem i oppstartsfasen. I Gründerskolen er det også en rekke nyttige tips og linker til sider hvor man kan finne informasjon om alt fra å starte et NUF til hvordan man utarbeider gode forretningsplaner.

Enkel funksjonalitet

For den som ønsker å finne ut mer om bank, pensjon og forsikring, så er også dette forklart på en enkel og forståelig måte på nettsiden.

Det er lett å navigere og å finne frem på enkeloppstart.no. Først registrerer du om du allerede har startet bedrift eller om du har planer om å gjøre det. Deretter fyller du ut informasjon om bransje og om du har ansatte. Nettsiden gir deg forslag til en oppstartspakke tilpasset virksomheten din. Dersom du har ansatte, eller du er ansatt i eget firma, er det et par forsikringer som er lovpålagte. Nettsiden gir informasjon om hvilke forsikringer som er lovpålagte og hvilke vi anbefaler basert på bransje. Du får også oppgitt hva hver forsikring koster per måned. Om du har anstrengt økonomi til å begynne med, kan du velge å bare kjøpe de lovpålagte forsikringene.

Domener og internetthosting

Enkeloppstart.no har også et samarbeid med Digital Garden som tilbyr domener og internetthosting, så i tillegg til bank, forsikring og pensjon, får du også tilbud om å kjøpe domene og bestille webhotell til halv pris. Det er lagt inn litt automatikk i dette, så mens du registrerer informasjon om firmaet er det en søkefunksjon i bakgrunnen som søker etter passende ledige domenenavn.

- Pris er jo viktig for nyetablerte, og ved å bestille disse tjenestene via enkeloppstart.no, slipper du unna en del bankgebyrer. I tillegg er forsikringsprisene rabatterte, så du kommer godt ut. Men for mange er kanskje det aller viktigste at du kan skaffe deg alt dette på ett sted, på en veldig enkel måte, sier Steingrimsen avslutningsvis.