Vi har undersøkt fordeler og ulemper med leasing av bil, og ser at mindre bedrifter og privatpersoner lett faller utenfor mange av de fordeler det kan ligge i å leie en bil, som å alltid ha nyeste bilmodell og få fradrag for alle kostnadene.

Flere norske bilutleiefirmaer tilbyr imidlertid alternative løsninger, midt i blinken for de som ønsker enkelthet, fleksibilitet og problemløsning i hverdagen. Med fast månedsleie er det lett å disponere bil over en kort og lengre periode, der alle kostnader – med unntak av drivstoff og bompenger – er inkludert i månedsleien. Skulle behovet endre seg – eller du skulle få lyst på en annen biltype midt i leieperioden – kan du til og med gjøre dette.

Fleksibelt alternativ

Det beste med denne leieformen, som har en kjørelengde på inntil 1500 km per måned, er den store fleksibiliteten. Du kan leie bilen i en måned, eller flere, men det er ingen bindingstid ut over en måned. Om bedriften trenger en ny varebil for å ta seg av uforutsette behov, eller at du har fått flere nye prosjekter, kan en ekstra bil være raskt på plass uten store kapitalutlegg. Bilutleiefirmaene har et stort utvalg av nye bilmodeller, og selv sesongskifte av dekk er inkludert i prisen.

Få kontroll på kostnadene

Med langtidsleie vet du nøyaktig hva bilen vil koste deg, og i tillegg kan det være en glimrende måte å prøve en ny biltype, dersom du vurderer å kjøpe ny bil.

På denne måten kan en privatperson prøve ut om baksetet er stort nok til et barnesete, eller om det er plass til familiens feriebagasje. En håndverker kan teste ut lastekapasitet og varerommets størrelse uten å måtte tenke på et verditap, dersom bilen viser seg å være for liten. Det eneste som koster ekstra er en eventuell ekstra sjåfør i kontrakten (slik det alltid er med leiebiler), og forsikringens egenandel dersom det skulle bli skade på bilen. Enklere billøsning er det simpelthen umulig å få.