Det er flere fordeler ved å velge leilighet fremfor et hotellrom når man skal ha forretningsreisende på besøk, i hvert fall når besøket varer en stund. Ikke bare sparer man penger, men oppholdet blir også fort mye mer avslappende for den reisende.

Sin egen herre

Ine Lærum Håland er administrasjonskoordinator hos firmaet Oceaneering AS i Stavanger, et selskap som ofte får besøk både fra inn- og utland. Hun forteller at de som skal være der i mer enn noen dager, setter stor pris på å bo i en leilighet fremfor på et hotellrom.

− Vi får nå besøk av to stykker fra India som skal være her i tre uker, og de skal bo i en treroms leilighet. Vi foreslo for dem at de kunne bo sammen i en leilighet, og de likte forslaget vårt veldig godt, sier hun.

Leiligheten er på snaut 70 kvadvratmeter, og har kjøkken med spisegruppe i tillegg til to soverom. Denne løsningen blir billigere for de som skal bo der, i tillegg til at det blir mer personlig enn et hotellrom.

− Dersom de skulle gått ut for å spise hver kveld i den perioden, så ville det ødelagt budsjettet deres fullstendig. Når man skal være her lenge, så er det godt å ha mer plass å boltre seg på. Man er sin egen herre og kan slappe mer av i sitt eget miljø enn man kan på et hotellrom, forteller Håland.

Vesentlig rimeligere

Selv om det kan være godt med hotellfrokost, er det mye penger å spare på å leie en leilighet fremfor et hotellrom når det dreier seg om mange dager.

− Vi betaler rundt 25 000 kroner for denne leiligheten i tre uker. Skulle de to hatt hvert sitt hotellrom i den samme perioden, hadde det raskt kommet på godt over 40 000 kroner.

Dessuten kan man jo også ha møter i en leilighet i stedet for å betale for et møterom på hotellet. Håland forteller at de har leid en mindre leilighet i et års tid, som de har brukt som en prosjektleilighet.

− Vi har et avdelingskontor i Bergen, så den leiligheten ble ofte brukt av ansatte som var tilreisende. De forteller at de opplever det som mye mer avslappende å bo i leiligheten enn på hotell. Ved behov kommer vi til å fortsette med å leie leiligheter til våre tilreisende, avslutter Håland.