Av Erik Bertrand, mentaltrener i Bertrand AS

Dårlige tider endrer vår innstilling og holdning til å bli mer defensiv og negativ, og fokuset blir fort endimensjonal i retning av omstrukturering og kostnadskutt. Men det er mulig å ha en positiv og offensiv holdning, selv om forholdene er tøffe. Det er mulig å ta vare på hverandre, selv om det er barskt.

En kald opplevelse

 Vi gikk i mørket blant bondegårder, store jorder og tett granskog. Det regnet. Min makker og jeg gikk så fort vi klarte i dette gjørmete og våte landskapet for komme fram og ikke minst for å holde varmen. Det var kaldt. Jeg var litt forbanna, litt fortvila og litt lei. Jeg husker at jeg snakket til meg selv:

”Jeg begynner å bli for gammal for dette militær-livet ute.”

”Utrolig typisk at det må regne nå.”

”Jeg er sikker på at sjefen har gitt oss dårlig tid uten å vite hvor vanskelig det er å orientere seg fram i dette terrenget.”

Gnagsårene begynte å melde seg.

”Æsj!” Jeg syntes det hele var ganske stusselig.

Kald, men positiv

I en liten helning på en smal sti fikk jeg plutselig øye på to karer som sto ansikt til ansikt litt lenger oppi bakken. Det tok ikke lang tid før vi skjønte at de var fra samme avdeling. Da vi kom helt opp til dem så jeg at han ene frøys noe voldsomt. Hele kroppen hans ristet og tennene hakket så mye at jeg ble litt bekymret for han. En høy tynn kar som hadde det mye verre enn oss andre. Jeg strøk den lutende offiseren på ryggen for å gi han litt varme, eller kanskje aller mest for å gi han litt støtte.

Jeg sa: ”Du fryser veldig! Går det bra?”

Jeg har sett mange frosne menn i mitt liv, men han her frøys noe skikkelig!

Han snudde seg mot meg, nesten så han var i ferd med å miste kontroll på kroppen, snørr og spytt rant nedover haken hans. Stotrende og med hakkende tenner tvang han fram ordene:

”Jeg er fryktelig god på å fryse.” Med trykk på ”god”. Ikke nok med det. Han smilte også! Deretter klappet han meg på skulderen og sa ”God tur videre.”

Det er mulig å være positiv og offensiv, til tross for litt stusselige forhold. De beste lederne klarer det og de klarer å ta vare på sine medarbeidere.

De beste lederne

Han og makkeren så på kartet, pekte ut kursen og forsvant inn i mørket for å løse oppdraget. Jeg var imponert. Jeg tror jeg sto og måpte. Jeg lærte noe. Forholdene var for oss fire, i denne skogen, helt like. Jeg var negativ, men han som frøys hadde det verre og valgte å være positiv og offensiv. Interessant. Han klarte til og med å tenke på de rundt seg, bry seg og støtte de.

Når det drar seg til, så er det enkle og kanskje naturlige å synes litt synd på seg selv, bli negativ, defensiv, skylde på forholdene, de våte støvlene, markedet og konkurrentene og dessverre iverksette tiltak basert på disse følelsene. Men det er mulig å være positiv og offensiv, til tross for litt stusselige forhold. De beste lederne klarer det og de klarer å ta vare på sine medarbeidere. De gir dem tid. De gir dem nødvendig informasjon, nye kurs om det siste og nyeste, ny og relevant kunnskap og viser de ansatte at de blir satset på ved å ta de med ut av sine vante lokasjon for å gi ny innsprøyting av kreativitet, inspirasjon og motivasjon. Men det krever evnen å ’like å fryse’ og kan putte på et smil, først da kommer klappet på skulderen.