Det er viktig for et firma at de ansatte kan samarbeide, og at de opplever et samhold. Friluftskompaniet tilbyr det meste av teambuildingsaktiviteter, forteller daglig leder Ole-Christian Flugre.

- Vi tilbyr alt innen teambuilding og utflukter, og vi er veldig opptatt av at det vi tilbyr skal inkludere alle, uavhengig av alder og fysisk form. Dessuten er det en rød tråd hos oss at alle må samarbeide for at gruppen skal nå målene, og klare å løse de ulike oppgavene. Gjestene deles inn i lag og konkurrerer mot hverandre i en aktivitetsløype. De vil møte utfordringer som må håndteres med kreativitet, kløkt og et bredt spekter av menneskelige egenskaper.

En av oppgavene kan være å bygge en selvbærende bro, fortsetter Flugre.

- En må se på tegningene, og de andre må bygge. Alle er helt nødt til å være med, ellers får man ikke opp den brua. Og jeg skal, tilslutt, kunne stå på den brua for at laget skal få godkjent oppgaven. En annen ting vi gjør er å samle laget rundt et vannrør med en tennisball i bunnen. Vi har borret en masse små hull i bunnen av røret, og for å få opp tennisballen så må alle på laget delta for å tette igjen alle hullene, ellers renner jo alt vannet ut. Dessuten har vi mange tenkeoppgaver hvor folk må bidra for å få løst ulike problemstillinger.

 

Daglig leder i Friluftskompaniet, Ole-Christian Flugre.

 

Fornøyde folk

Konkurranseinstinktet våkner hos deltakerne i løpet av alle de ulike oppgavene, og folk synes det er moro.

- Deltakerne er veldig fornøyde med opplegget vårt, de synes det er kjempebra. De liker godt at alle kan være med, og det oppstår store diskusjoner etter oppgavene hvor de snakker om hvilke tider de klarte å gjennomføre oppgavene på, hvordan de løste de ulike oppgavene. Det får i gang konkurranseinstinktet på en veldig positiv måte.

Vi strekker opplevelsene lenger, og gir deltagerne minner som de tar med seg videre - kanskje for resten av livet.

Friluftskompaniet opererer hvor som helst, både til lands til vanns og til fjells, og de kan også skreddersy arrangementer for bedrifter.

- VI kan for eksempel arrangerer helikoptertur, arrangere sykkeltur fra Drammen til Oslo, eller båttur fra Drammen til Tønsberg. For litt mindre grupper kan vi arrangere jakt- og fisketurer, hvor vi kanskje inviterer en kokk ut til leirbålet i skogen til kvelden, som tilbereder den fisken man har fått. Vi arrangerer seilturer og ribbkjøring, og nå har vi også begynt med city race med iPad. Da får alle deltakerne utdelt hver sin iPad, og så skal de løse ulike oppgaver rundt om i byen, og for eksempel ende opp med å finne mannen som sitter i slottsparken.

Det er høysesong nå, med alle sommerfestene som skal arrangeres, og Flugre påpeker at man kan gjøre mye mer ut av en sommerfest enn å bare sitte og spise og drikke.

- Har man med seg oss på en sommerfest, så får man med seg litt teambuilding i tillegg. Vi strekker opplevelsene lenger, og gir deltagerne minner som de tar med seg videre - kanskje for resten av livet.

 

Et av tilbudene til Friluftskompaniet er ribbkjøring.