Det ene et nytt signalbygg midt i sentrum som ruver 16 etasjer, med den kjente fjellformasjonen «Dronninga» i bakgrunnen; det andre er et ærverdig hotell som fremstår utvidet og i helt ny drakt. Til sammen har de en kapasitet på om lag 800 møtedelegater. Narvik dobler altså denne vinteren overnattingskapasiteten og fremstår som Nord-Norges mest moderne hotellby.

En komplett konferanseby

Men kurs- og konferansedeltakere kommer ikke til et sted kun på grunn av hotellfasiliteter alene – de ønsker en ramme rundt besøket. Et stort spekter av muligheter gjør Narvik til en komplett konferanseby. I tillegg til å være et stort handelssenter, har Narvikregionen aktivitetstilbud med profesjonelle leverandører av aktiviteter som aking i Narvikfjellet fra Øvre Fjellheisstasjon, natursafari med rib-båter, guidede toppturer for de mest aktive, fjordfiske, verdens nordligste dyrehage, elgsafari, gourmet i kulturelle omgivelser, isfiske og tur på den spektakulære jernbanestrekningen Ofotbanen.

Mange velger også å legge konferansen til Vinterfestuka – en helt spesiell festival en hel uke i mars. Med andre ord ligger det til rette for alle typer adspredelse og inspirasjon for påfyll av energi til hektiske møtedager. Med rammer som fjell og hav tett på og muligheter uten grenser, er Narvik en helårsdestinasjon med kulturliv og et bredt utvalg av kafeer, restauranter, museer og butikker.

En nyskapende by

Narvikregionen har vært og er i formidabel utvikling; nyskapning kjennetegner denne byen innerst i Ofotfjorden. Næringslivet har omstilt fra «malmbyen» til Nord-Norges teknologi- og transportsenter. Fortsatt er utskiping av malm fra Norrbotten via Ofotbanen og den isfrie havna svært viktig for hele Nordkalotten. Malmtrafikken er også sterkt økende, og det skjer i disse tider nye milliardinvesteringer i utskipningsanlegg og siloer. Men i tillegg er Ofotbanen via Sverige utviklet til en av Nord-Norges viktigste transportkorridorer for gods til og fra Nord- Norge, og mange titalls transportog logistikkbedrifter har etablert seg i byen. Samtidig er Høgskolen i Narvik utviklet til «Nord-Norges Teknologihøgskole», og nye, vekstkraftige bedrifter og en stor teknologipark representerer et unikt nordnorsk mangfold.

En mester i omstilling

Narvik anser seg selv som «norsk mester i omstilling» i klassen uten statlige milliardtilskudd. Positivitet, innovasjon, investeringsvilje og økonomisk vekst preger regionen. All denne veksten og positive utviklingen fører til økt etterspørsel av kurs- og konferansefasiliteter, og nå fremstår Narvik som det mest moderne i Nord-Norge. Med en økning på hele 18 prosent på overnatting i 2011 i forhold til året før, er utviklingen formidabel i forhold til andre destinasjoner.

Narvikregionen har et utall muligheter for å ta imot både store og små konferanser, med koselige gjestehus med personlig preg, et nedlagt fort i historiske omgivelser, nærhet til alpinanlegget, en gjestegård på fjellet med mat i fokus samt nærhet til flyplass. Med rimelige transportkostnader og lett tilgjengelighet, er Narvikregionen et naturlig alternativ for konferanser. Og nå er det turistnæringen som satser på en konferansedestinasjon av de sjeldne.