- Stavanger er en pulserende by som aldri står stille. Det er gjerne helt fullt på alle restaurantene på en vanlig tirsdag, forteller Heidi Jeanette Nygård. Hun er kommersiell leder i Region Stavanger, og mener selv hun har verdens mest takknemlige jobb.

- De tilreisende har gjerne et godt øye til denne byen.

Et bra hotellmarked

Stavanger er den forretningsbyen i Norge som går best, i blant annet hotellmarkedet. Dette skyldes selvfølgelig først og fremst olje- og gassindustrien og de nye funnene som blir gjort her, forklarer hun. Men det er ifølge Nygård flere grunner til at Stavanger er en populær forretningsby. Hun viser blant annet til vekst innen forskning, utdanning og utvikling gjennom universitetet i byen.

– Vi har for eksempel markert oss innen akuttmedisin og produksjon av førstehjelpsutstyr. Og på grunn av grunnlaget med oljen, har også ulike butikker og kulturinstitusjoner fått god grobunn. Forretningslivet setter dermed enda mer pris på byen nå enn de kanskje gjorde for noen år siden.

Stavanger

Foto: Istock

Alltid høysesong

Nygård påpeker at Stavanger er den byen i Norge som tjener desidert mest penger på sine forretningsreisende. Og markedet har høysesong hele året.

- Det finnes ikke nedgangstider i Stavanger. Forretningstrafikken roer seg riktignok litt rundt skoleslutt, holder et roligere nivå på sommeren, men går opp igjen i midten av august. Byen kan også skilte med et godt kulturtilbud og et variert uteliv. Vi har nylig fått nytt konserthus som vi er fantastisk stolte av og har fl ere tilbud innen revy og teater. Og det beste av alt: Man kan spasere til alt! Alt er innen rekkevidde, sier hun til slutt.

 

Hva gjør Stavanger til en attraktiv forretningsby?

 • Flotte restauranter
  Byen kan vise til utallige restauranter med kvalitet nær Michelin-klassen. De fleste kan spaseres til og ligger veldig sentralt. Det er svært populært å benytte seg av disse, og det er gjerne helt fullt på alle restaurantene en vanlig tirsdag.
 • Fine hoteller
  Det er god standard på hotellene i byen, som gjerne er tilpasset forretningsreisende. I løpet av to år får byen 1200 nye rom og kan vise til tidenes satsing på konferansehotell.
 • Tid for kultur
  Stavanger har nylig fått nytt konserthus, som tilbyr to saler med ypperlig akustikk, fl otte foajéområder ut mot sjøsiden og et vakkert utendørsamfi . Foruten et bredt spekter av konserter, fremføres det festforestillinger, revyer, show og musikaler samt klassisk ballet og moderne dans. I tillegg kan stedet romme møter, konferanser og samlinger av ulike slag.
 • Spennende uteliv
  Byen har et variert og pulserende uteliv som aldri står stille. Utestedene holder åpent lenge og kan by på noe for enhver smak.