Størsteparten av Tendenz Hårpleie sine agenter er spredt til alle kanter av landet, fra nord til sør. De har regelmessige salgssamlinger, men én til to ganger i året leies eksterne konsulenter fra eventbyrå, inn for å gjøre samlingene ekstra spesielle.

- Vi syns det er mye bedre å gjøre ting sammen enn å bare sette oss ned for å spise og drikke. Det blir en helt annen type kommunikasjon mellom de ansatte, sier økonomisjef i Tendenz, Lene Narverud.

Hun forteller at de tok kontakt med et eventbyrå for første gang for sju år siden. Formålet var å bringe medarbeidere nærmere hverandre gjennom ”utenom det vanlige” - opplevelser og konkurranseinstinkt.

- Vi har vært og seilet på seilbåt, vi har kjørt ribbåt og, konkurranser eller rebusløp som en del av teambuildingsaktiviteten.

- Men vi har ofte valgt å holde aktiviteten hemmelig, som en slags blåtur, og når vi kommer utpå ettermiddagen av en lang dag med fagprat, så har aktivitetene alltid vært godt mottatt. Folk kvikner til og blir gira, sier økonomisjefen.

Man skal ikke undervurdere verdien av den sosiale kompetansen. Det å møte kolleger i en sosial setting, og hva man kan få ut av hverandre på jobb i etterkant fordi man kjenner hverandre på en personlig måte.

Verdifulle sosiale sammenkomster

Og Narverud ser tydelig verdi av å investere litt ekstra i sine medarbeidere.

- Jeg syns det er kjempeviktig, vi kjenner hverandre veldig godt profesjonelt, og hvis man da får den sosiale biten i bunn så får de ansatte enda mer ut av hverandre i arbeidshverdagen.

- Det er desto viktigere for oss ettersom mange av våre agenter jobber i forskjellige deler av landet. Det er mye verdt å ha en sosial arena, og man føler man kjenner hverandre bedre etterpå. Det kanskje bare fordi man var på samme lag i en aktivitet, hvor folk er strategisk plassert på lagene, sier hun og får støtte fra en av deres salgsagenter, Jo Dyrstad, som jobber i Midt-Norge;

- Man skal ikke undervurdere verdien av den sosiale kompetansen. Det å møte kolleger i en sosial setting, og hva man kan få ut av hverandre på jobb i etterkant fordi man kjenner hverandre på en personlig måte. Det har hatt veldig stor verdi for min egen del, avslutter Dyrstad.