1. Hva er formålet med arrangementet?

Definér et formål, så blir det enklere å se om aktiviteter eller arrangement passer inn.

2. Hvem skal være med?

Er det ledergruppen, selgere eller alle ansatte i selskapet? Ved større, blandede grupper må man ha bredde på aktivitetene.

3. Når skal arrangementet stå?

Sett datoen i god tid, da vil dere ha flere valgmuligheter. Er dere sent ute kan dere ende opp med dyre alternativer, samt dårlige opplevelser. Legg arrangementet til dager med minimal aktivitet i bedriften, så flest kan være med.

4. Sett opp budsjett

Hva skal det koste? Hva skal være inkludert og hva skal deltagere selv betale? Dere vil få mye klarere tilbud fra aktuelle leverandører med et oppsatt budsjett.

5. Hva slags arrangement skal det være?

  • Kick-off/Teambuilding: Inspirerende og inneholder elementer av teambuilding, samt utfordrende aktiviteter som er samarbeidsfremmende.
  • Julebord/Sommerfest: Som regel mat og alkohol. Legg til én aktivitet, og overnatting.
  • Belønningstur: Her skal de ansatte skjemmes bort, f.eks: luksuriøs overnatting, spa, vinsmaking og matopplevelser - generelt litt luksus.
  • Kundetur: Inneholder ofte noe faglig, samt en aktivitet etterfulgt av en sosial middag.

6. Praktisk

Hvis arrangementet skal ha faglig innhold som kurs, møter, foredrag, workshop etc så tenk gjennom hva dere trenger rent praktisk.

7. Krav til fasiliteter

Unge og eventyrlystne medarbeidere kan være kjempefornøyd med en actionfylt dag i naturen og overnatting i lavvo, mens krav til standard øker gjerne med alder, og jo større og variert gruppen er.

8. Reisetid

Ta alltid reisetiden med i betraktning. Kan dere gjøre noe ut av reisetiden - legge inn et interessant stopp, måltid, opplevelse, kjøre deler av det faglige innholdet?

9. Aktiviteter

Fortell aktivitetsleverandøren hva slags gruppe dere er og be om tips til hva som passer for dere, de fleste er veldig flinke til å velge riktig aktivitet for riktig gruppe.

10. Hold sammen

Når dere skal velge sted for arrangementet: Om dere velger å ha arrangementet på et sentralt sted med mye liv er det lett for at selskapet brytes opp etter middag. Noen drar til et annet sted, noen vil være igjen, og noen bare vil gå på rommet. Hvis det er viktig å holde gruppa samlet kan det være en fordel å bo et sted mer avsides.