5 populære aktiviteter på Island:

  • Hvalsafari: På Island kan man oppleve flere ulike arter delfin og hval, rett utenfor den sørvestlige kysten av øya.
  • Rafting: For de som ønsker adrenalinrush kan man utfordre en av Islands mange fosser og fall, med enten korte eller lange turer.
  • Helikoptertur: Å se den ville, vakre islandske naturen fra fugleperspektiv gir deg et minne du neppe kommer til å glemme.
  • Golden Circle: Dagstur som byr på de største severdighetene i islandsk natur, som f.eks Þingvellir nasjonalpark, Geysir og Gullfoss.
  • Superjeepsafari: Legg ut på en humpete, men lattervekkende tur som gir deg magasug, med en av de store firehjulsdrevne jeepene som er spesialombygd for det ulendte terrenget på Island.

- Vi hadde egentlig tenkt å reise til Svalbard, men det passet ikke helt med fly og sånt. Så vi bestemte oss for Island, fordi da passet det å ta et fly etter jobb på fredagen. Derfra og ut trengte jeg ikke tenke på noe som helst mer, sier Margård som er eier og daglig leder i Marco Reklame.

Med på turen hadde han alle ansatte fra reklamebyrået, i alderen 22 til 60 år.

- Så da fikk jo reiseorganisatoren vår, The Key, litt å tenke på fordi vi måtte ha et opplegg som var gøy for alle, uansett alder.

Program fra første stund

Margård forteller at det ikke var et kjedelig øyeblikk hele helgen.

- Altså vi ble hentet med buss på flyplassen, og ble kjørt rett til Den blå lagunen, noe alle må få med seg når man er på Island. Så underholdningen startet i det vi satte føttene på islandsk jord, minnes Margård.

Etter Den blå lagunen fortsatte underholdningen langt ut i natten.

- Vi ble kjørt til hotellet, alt var «timet» på minuttet, så vi rakk akkurat å ta en dusj og ordne oss før vi ble hentet av en lokal utelivsguide. Han tok oss til en nydelig restaurant, og etterpå kom han og hentet oss og tok oss med på byen. Det imponerende var at han hadde tenkt på alt, også det at utestedet han tok oss med på var et sted alle på turen kunne ha det hyggelig, sier han og fortsetter:

- Man hadde virkelig følelsen av VIP-service hele veien, uten å betale for det egentlig. Han guiden var en veldig hyggelig fyr, masse detaljkunnskap, vi fikk vite masse sånne små detaljer om steder vi var, så vi alle satt igjen med følelsen av at de som har satt sammen turen for oss har vært her før. The Key hadde tenkt på alt.

Ut og utforske

Reklamemannen forteller videre at lørdagen ble tilbrakt i litt røffere, men akk så vakre omgivelser.

- Vi ble hentet etter frokost med sånn svær «super-jeep», rett utenfor hotellet, og da var det ut og utforske Islands ville natur. Vi var ute med dem hele dagen, kjørte over isbreer, så store geysirer, ble servert lunsj, og alt gikk fortsatt like strøkent, sier Margård som kan melde om at alle ansatte var mer enn bare begeistret for opplegget.

- Man kan alltids ordne en sånn tur selv over nettet, alt er mulig i dag, men det er noen ting som man trenger et lokalt nettverk for å få til, og det er å skape en fantastisk stemning og atmosfære for hele turen. Det er detaljene som gjør en tur minnerik.

 

Foto: DMC

 

Uventet vending

Det er likevel i uventede situasjoner man virkelig får testet sin reiseleverandør, og se hvordan de håndterer slike situasjoner.

- Det blåste jo opp til voldsom storm på søndag. Ingen fly fikk lette eller lande på Island den dagen. For å si det sånn,The Key ringte meg og fortalte at flybilletter og hotell var booket om, før jeg knapt hadde fått med meg at det var storm. De ordnet da også et nytt sted for oss å spise på søndag.

- Og fordi de handlet så raskt, så var vi noen av de første til å få lette fra Keflavik på mandag.  Men servicen endte ikke der heller. Etter at vi kom hjem fulgte de opp med å hjelpe oss med å få refundert det vi hadde krav på i forbindelse med stormen.

Margård forteller at julebordet var en enorm suksess blant de ansatte, yngre som eldre. Og han selv var så fornøyd at han i ettertid har brukt reisespesialisten for skreddersydde firmaturer en rekke ganger.

- Jeg har i mange år reist til Miami, nesten vokst opp der, og var på tur der for ikke lenge siden med The Key. Opplevde da at jeg fikk bedre service, enn når jeg har vært der på egenhånd, bare fordi det var booket gjennom dem.

- De tenker virkelig service og underholdning fra A til Å. Det er på det nivået at hvis du virkelig vil slippe å bruke hodet på tur så kan de til og med ta seg av restaurantregninga, så alt du har å gjøre er å sette deg, spise og kose deg, og reise deg og gå når du er ferdig, avslutter Margård.