- Og jeg tror teknisk dyktige prosjektledere er en viktig forutsetning for at dette går så bra, mener Erlimo.

Sammen med rådgivere og prosjektledere fra Agilis, har de allerede gjennomført to prosjekter der skytjenester har blitt implementert: Office 365, med blant annet epost og den velkjente Office-pakken, og VMware sine AirWatch-løsning, for administrasjon av mobile enheter. Lønnsomhet og effektivisering har vært viktig i gjennomføringen av prosjektene.

Høye krav til prosjektledere

- For en virksomhet som Elkjøp er det mest kostnadseffektivt å sette ut driften og administrasjonen av en del IT-tjenester.

- Vi selger kjøleskap, brødristere og datamaskiner, og i det daglige bør vi som jobber med IT konsentrere oss om prosjekter som hjelper Elkjøp å være best på kombinasjonen av pris, kvalitet og kundeservice. Samtidig er det ikke så lett å finne gode, eksterne prosjektledere til disse viktige drifts- og implementeringsjobbene. 

Fremoverlent og initiativrik

- Samarbeidet med Agilis favner hele prosjektløpet. En partner som både kan markedet, produktene og som ser våre behov har vært en forutsetning for å gjennomføre to skyprosjekter, og for å realisere effektivitetsgevinster knyttet til dem begge. Vi jobber med flere av rådgiverne og prosjektlederne i Agilis, og jeg opplever en fremoverlent organisasjon med folk som tar initiativ og driver prosjektene som om de skulle ha vært våre egne ansatte.

- Fordi vår førsteprioritet på IT-området er å ta i bruk skytjenester der dette er mulig, er flyttingen av Office365 og VMware bare starten på en større satsning. Og med gode IT-partnere, som også er kompetente rådgivere, er vi godt i gang med å implementere vår "Cloud First"-strategi, avslutter sjef for IT Infrastruktur drift i Elkjøp Nordic, Oddbjørn Erlimo.