I denne artikkelen får du en oversikt over hvordan og hvorfor du bør bruke et separat kredittkort fremfor andre betalingsmåter når du er på forretningsreise.

Enklere ved utlegg

For de aller fleste vil det være normalt å måtte legge ut for bedriften, for så å få pengene igjen for alle utgifter ved fremleggelse av kvitteringer. Dersom du bruker et kredittkort slipper du å legge ut dine egne penger.

Du trenger heller ikke å holde styr på 14 forskjellige kvitteringer, samt risikere å tape pengene dersom du med et uhell roter vekk en eller to kvitteringer. Du leverer ganske enkelt inn kortfakturaen, med alle utgiftene fra reisen.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring

Enda en god grunn til å bruke kredittkortet er at de aller fleste kredittkort inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring så lenge minst halvparten av reisen er betalt med det respektive kredittkortet. Forsikringen dekker uforutsette utgifter som følge av blant annet uhell, ulykker, sykdom og tyveri. Dette er naturligvis veldig greit å ha når du er på reise, enten det er privat eller i arbeidssammenheng. Betaler du for reisen med kredittkortet slipper du altså å betale for dyr reiseforsikring ved siden av.

Lounger og Concierge Service

Enkelte kredittkort tilbyr også vaskeekte luksus. Ønsker du en mer behagelig reise, gjerne med tilgang til dusj, gratis wi-fi og lenestol, kan kortene med lounge-tilgang være noe for deg. Med for eksempel kredittkort som TwoCards eller EuroCard Gold kan du få tilgang til lounger over hele verden.

Enkelte kredittkort tilbyr også Concierge Service. Dette er en VIP-service som blant annet kan booke bord for deg og dine forretningspartnere på flotte og populære restauranter på reisemålet.

Flybonus

Enkelte kredittkort tilbyr også flybonus. Bruker du kredittkortet til å betale for selve reisen og andre utgifter på turen kan du etterhvert tjene opp nok poeng til en gratis ferietur for deg og familien din, uten at dette behøver å gå utover din egen økonomi.

Ulike fordeler

At det lønner seg å ha et eget kredittkort for forretningsreiser er det ingen tvil om. Men akkurat hvilket kort som er best kommer helt an på deg og ditt behov. Dette vil blant annet basere seg på om du ønsker gebyrfritt kontantuttak i utlandet, hvor mange lounger du ønsker tilgang til og hvilket flyselskap du foretrekker. Det er derfor viktig at du sammenligner ulike kredittkort før du velger.

To gode eksempler

Bank Norwegian-kortet

Årsavgift: kr 0

Flybonus: 20% CashPoints på Norwegian Flex-billetter, 5% på LowFare og 1% på alle andre varekjøp. I tillegg får du 250 CashPoint i velkomstbonus. CashPoints kan brukes til å betale for flyreiser, eller andre flyfordeler som Fast Track, setereservasjon og innsjekket bagasje. 1 CashPoint = 1 krone.
Andre fordeler: Dette kredittkortet inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring. Det gir også gebyrfritt kontantuttak i utlandet.

SAS Eurobonus Platinum American Express Card

Årsavgift: kr 1700

Flybonus: Opptjen 20 EuroBonus Ekstrapoeng for hver kr 100 på alle kjøp. Poengene kan brukes til å betale for fremtidige flyreiser, leiebil, hotell, tilgang til lounge, oppgradere flybilletter eller netthandel.

Andre fordeler: Inkluderer reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen betales med kredittkortet. I tillegg får du kjøpsforsikring og dekket egenandel ved leiebil. Du kan også få Concierge Service og lounge-tilgang.