Den Store Retaildagen er er etter fire år godt etablert som en helhetlig fagkonferanse på dagtid med prisutdeling på kvelden. Konferansen i år blir i likhet med tidligere år en kombinasjon av inspirerende foredrag og lærerike case.

– Under konferansen vil vi igjen retter søkelyset mot retail. Målet er at dagen skal inspirere til ny giv i retailbransjen, og vi vil ta opp noen av de viktigste emnene i bransjen i dag, sier prosjektdirektør i ANFO, Håvard Rønnevig Bakken.

ANFO er sammen med Kreativt Forum og Retail Energy arrangører av konferansen, og med på laget har de samarbeidspartnerne Bring, NHO Service og Handel og Penetrace.

 


Prosjekt direktør i ANFO, Håvard Rønnevig Bakken og fag- og kompetanseansvarlig i Kreativt Forum, Aksel Sørbye. Foto: Tor Lie


 

Variert program

De siste årene har mye av fokuset under konferansen vært rettet mot butikkdød og det å drive fysiske butikker, og årets konferanse er intet unntak.

– Ole Johan Lindøe fra det nordiske byrået Creuna skal holde foredrag om hvordan  netthandel og globalisering spiser eksisterende forretningsmodeller for retail, og hva man må vite for å konkurrere mot de globale retailkjempene. Vi får også høre mer om VR og hvordan ny teknologi endrer retailopplevelsen fra Cédric Guyot fra Kantar Consulting, sier han.

I tillegg blir blant annet miljø, vanens makt og hvordan reklamebransjen kan nå den oppvoksende generasjon blant temaene.

– I løpet av konferansen vil vi også presentere tre relevante og inspirerende case som ble sendt inn til Retailprisen 2018, og de skal med egne ord få fortelle hva de har fått til, og hva de har tenkt for å komme dit, sier Bakken.

Prisutdeling

Fagkonferansen varer til 16.00, og etter en tre timers pause er det klart for kveldsprogrammet. Dette består av en festaften med treretters middag samt prisutdeling.  

– Formålet med retailprisen er å hylle de beste retailjobbene som er gjort i året som er gått, men det er også et mål at disse skal bidra til læring og inspirasjon for andre, sier fag- og kompetanseansvarlig i Kreativt Forum, Aksel Sørbye.

Retailfaget omfatter salg av varer og tjenester, både gjennom fysisk distribusjon og e-commerce, samt en kombinasjon av disse. Konferansen er en viktig arena å være tilstede på for alle som jobber med detaljhandel i Norge – både på kunde- og byråsiden.

– Totalt vil det bli delt ut priser i fem kategorier denne kvelden, i tillegg til "Årets Retailer", Brings DM-pris og "Retail Innovation"-prisen. De innsendte jobbene vil blant annet vurderes ut fra kreativitet og dokumentert effekt, som salgsøkning, økning i markedsandel og økning i trafikk, sier han.

De fem kategoriene er:

 1. Integrerte Retail kampanjer
 2. Årets lansering
 3. Events
 4. Pakningsdesign
 5. Åpen klasse

Program

Dette er årets foredragsholdere:

 • Dorte Wimmer, director ved Retail Institute Scandinavia.
 • Cédric Guyot, CEO of Virtual Reality ved Kantar Consulting.
 • Per Andersson, senioranalytiker hos Handelens Utredningsinstitut.
 • Kai Grieg Toyomasu og Petter Gulli, hhv. CEO i Schjærven Reklamebyrå og partner i reklamebyrået Good Morning.
 • Sigmund Festøy, gründer og leder av PLOT markedsrådgivning.
 • Lars Erling Olsen, professor i markedsføring ved Handelshøyskolen BI.
 • Stine Nygård Sjølie og Chris Bernt, hhv. Markedssjef i Diplom is og konsulent og partner i We Are Living.
 • Ole Johan Lindøe, director Experience Commerce, Creuna.
 • Inspirasjon fra retailprisen 2018 – tre relevante og inspirerende case blant dem som ble sendt inn til Retailprisen.